Skip to main content

Digitalt trommesæt

Digitalt trommesæt

Det digitale trommesæt er efterhånden anvendt i mange sammenhænge. Det er smart til dig, som ikke har et sted at øve på et akustisk sæt og samtidig udvider det mulighederne for dit lyd-setup.

Lidt historie

De første digitale trommer blev produceret af det engelske firma Simmons. De kom på markedet i starten af firserne og blev voldsomt populære. De sekskantede “trommer” blev hurtigt et hit blandt store artister og lyden af Simmons trommer, er at finde på mange indspilninger fra den tid.

I dag er der mange producenter af digitale trommer. Et af de store mærker er DDrum, som var de første til at lave en digital tromme med et rigtigt trommeskind. Siden hen er mærker som Roland, Yamaha og Alesis blevet store på dette marked.

Forskellige sæt

Roland og Yamaha må siges at være de største på markedet i dag. Roland udviklede i starten af 00´erne et Mesh skind, som giver en meget troværdig følelse af en tromme. De har ligeledes arbejdet utrolig meget med samples og lyd setup. De virker meget ægte at spille på både hvad angår følsomhed, lyd og attack. Yamaha producerer også nogle rigtig fine sæt. Deres trommer har en plastikcoating. Yamaha har også arbejdet med gode samples og de har  bl.a. nogle meget klassiske rocklyde.

Setup

Et digital trommesæt har et setup som et almindeligt trommesæt, men kræver lyd fra et lydmodul for at virke. Bækner og hithat har også sammen funktion, men er udformet i anderledes og beklædt med gummi, som kan tåle at man slår på det. Lyden fra trommer kommer, når den bliver trigget af de indbyggede triggere. De fleste tromme har både en skind-trigger og en kant-trigger, så du kan spille så ægte som muligt. På samme måde har bæknerne flere triggere, så de kan anvendes til f.eks. ride- og crashbækner.

Der er stor variation i priserne. Mange store Roland og Yamaha sæt er meget kostbare. Du kan dog få nogle begyndersæt til en rimelig pris. Ligesom med andre produkter er en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det kan man bl.a. høre på lydene og se på sættet. Ofte er de billige sæt nær så anslagsfølsomme.

De fleste større musikforretninger har et udvalg af digitale sæt. Tag ud og prøv dem inden du træffer din beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *