Skip to main content

Stativer

Stativer

Der er utrolig mange måde at indstille sit trommesæt på. En vigtig ting handler om valg af stativer. Der kan være stor forskel på stativer både i forhold til vægt og funktionalitet. Det er dog rigtig med gode stativer.

Stativer

De to klassiske stativer er det helt lige bækkenstativ og et bækkenstativ med boom-arm. Et boomstativ giver rigtig gode mulighed for placering af bæknet præcis hvor du vil have det. Jo flere trommer du har jo større udbytte af boomstativet. Til et standard setup kan for det meste nøjes med den lige stativtype. Ofte handler det om æstetikken og udtrykket i trommesættet. Nogle trommeslagere ønsker et minimalistisk udtryk med udgangspunkt i “less is more”. Måske bruger de kun to toms og derfor vil de lige stativer passe rigtig godt. Er du en mere hårdtslående trommeslager med et kæmpe sæt, passer boomarmene godt.

Hihatstativ

Alle kendte producenter laver nogle gode hihatstativer. Der findes en del forskellige løsninger. Den klassiske er et stativ med tre ben og en pedal. Spiller man f.eks. med dobbeltpedal, kan man få stativer med kun to ben og har du to stortromme, kan man få et stativ, som monteres direkte på den ene stortromme. Du kan med fordel gå ind og prøve nogle forskellige modeller, inden du træffer den endelig beslutning. Du kan med fordel prøve mærker som Pearl, Yamaha, DW og Tama.

Stortrommepedal

Her findes der også et rigtigt stort udvalg. Det er et spørgsmål om smag og behag. Der er god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Det kan ikke betale sig at købe den billigste, da de ofte er meget skrøbelige og sjældent gode at spille med. Der er stor forskel på hvor “hurtige” pedalerne er og hvilken type kølle, der er monteret. Der den klassiske filtkølle og så kan man få dem i både træ og hård plast. Jeg vil anbefale, at du også her går ind i forretning og prøve forskellige modeller.