Skip to main content

Trommeskind

Trommeskind

Når trommerne skal have nye skind, er det en god idé at have kendskab til de forskellige skindtyper, der findes. Der stor forskel på trommeskind både hvad angår tykkelse og overflade samt til hvilken type musik, du spiller.

Som udgangspunkt kan man skelne mellem et-lags trommeskind og to-lags trommeskind. Her kommer en gennemgang af nogle af de forskellige typer skind og deres anvendelse.

Lilletrommen

Lilletrommen er den tromme, der bruges mest. Den har en vigtig funktion i lydbilledet. De fleste vælger et et-lagsskind med coating (den hvide og ru overflade). Oftes anvendes et 14” Remo Ambassador coated eller et Evans Genera dry batter. De er begge beregnet til at skabe en god lyd på lilletrommen. Det er også vigtigt at have det rette bundskind til lilletrommen – det skal være tyndt. Alle skindproducenter har udviklet specielle skind. De må gerne spændes hårdt, da det giver giver en “hurtig” lilletromme med god seidinglyd.

Stortrommen

Man kan på samme måde som lilletrommen, få forskellige skind til forskellige behov. Her er det igen et spørgsmål om genre. Spiller du hård rock, vil du gerne have en stortromme med en tung lyd og fornemmelse af et klik. Spiller du jazz, må stortrommen gerne “synge” lidt. Der er mange, der vælger et to-lagsskind til stortrommen. Det kan f.eks. være et Remo Pin Stripe, som er et såkaldt olieskind eller kunne være et Remo Powerstroke, som er specielt velegnet til stortromme. Af andre gode produkter kan nævnes Evans skind. På forsiden af stortrommen sidder der også et skind. De fleste trommesæt kommer med et udmærket frontskind. Ofte vil der være et hul i frontskindet enten i midten eller til den ene side. Det har to funktioner, dels at flytte luften ud af trommen, når du spiller på den og dels som mulighed for at sætte en mikrofon foran og forstærke lyden.

Toms

Det handler utrolig meget om smag og behag, når det kommer til lyd, klang og skind. Der findes rigtig mange muligheder og man skal derfor findes sin sound. Der er dog et par gode guidelines. Spiller du rock, vil du nok foretrække et to-lagsskind som f.eks. Remo Pin stripe. Er du mere til pop, vil du sikkert finde Remo Emperor serie rigtig god. Det er også et 2-lagskind men med mere sustain end Pin Stripe. Det kan fåes med og uden coating. Er du til jazz, vil du sikkert vælge Remo Ambassador, et et-lagsskind med meget sustain.

Der er som sagt mange muligheder. Giv dig selv muligheden for at prøve nogle forskellige sæt af, så du kan finde den lyd, der passer dig bedst